Elma Motors ontwerpt en produceert driefasen kortsluitankermotoren. De vermogens van deze motoren ligt tussen de 0,25 kW laagspanning en 10 MW hoogspanning. De apparaten kunnen worden gevoed met een spanning tussen de 220 V en 11 kV. Modellen met tussenliggende of afwijkende vermogens en voltages kunnen eveneens worden gemaakt. Elma Motors is gespecialiseerd in het realiseren van dit soort klantspecifieke oplossingen.

Mechanische opbouw van onze asynchrone motoren

Elma’s e-motoren kunnen op volgende parameters worden gemodificeerd: diameter aandrijfas, koelingssysteem, kleur, voet- en flensafmeting. De klant zelf bepaalt. Voor de niet-standaard, aangepaste e-motoren ligt de levertijd doorgaans rond veertien weken (afhankelijk van de gewenste spanning en het aantal polen).

Elma kiest voor motorframes gemaakt uit kwaliteitsgietijzer (EM-serie), gelast staal (EM-serie) of spuitgiet aluminium (EMA-serie). De motoren staan in voor een optimaal mechanisch ontwerp dat aan de hoge sterkte- en stijfheidseisen voldoet.

Zowel rotor als stator worden gemaakt uit koudgewalst gelamineerd dynamoblik. Dit draagt bij aan een goed isolerende buitenkant, een minimaal energieverlies en een hoge motor-efficiëntie.

Hoogwaardige micatape in combinatie met VPI (Vacuum Pressure Impregnation) vormen een perfecte motorisolatie:

•             Stevig en vrij van ingebedde luchtbellen

•             Hoge stijfheid van de wikkelingen

•             Bestendig tegen intensief aan- en uitschakelen

•             F-klasse isolatieniveau met hoge hittebestendigheid en langere levensduur

Voor de grote frames gebruiken wij standaard een koperen rotorstaven voor onze hoogspanning kortsluitankermotoren. Dit voorkomt vermoeiing en daardoor storingen. Het verhoogt bovendien de motorefficiëntie. Onze rotoren worden zowel statisch als dynamisch gebalanceerd. Alle Elma e-motoren voldoen hierdoor aan de internationale balanceereisen. Uiteraard heeft dit een positief effect op de levensduur van de kogellagers.

De lagerconfiguratie is afhankelijk van de krachten die op de motoras komen te staan, het toerental van de motor, de grootte van de motor en de eisen die aan de behuizing gesteld worden. Voor een optimaal resultaat zetten wij kogellagers, rollagers of glijlagers in. In onze aanbieding gaan we uit van de beste oplossing voor u!

Een perfect verfsysteem geeft de motor niet alleen een mooi uiterlijk: het verlengt ook de levensduur. Standaard kiezen wij voor een RAL7031 emerald coating. Uw motor kan ook in een ander door u gekozen verfsysteem afgewerkt worden.

Meer specificaties

•             Meer mechanische eigenschappen en mogelijkheden van Elma Motors

•             Elektrische eigenschappen en mogelijkheden Elma Motors

•             Standaarden, Beschermings- & Efficiencyklassen Elma Motors